![]() |
|
![]() | |
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián |
PDF-verzió |
Grill-parti minden időben
Akár esik, akár süt a nyári nap, a grillezett hús illata, néhány üveg finom bor és a barátok társasága felejthetetlen élmény maradhat. Sokkal több és sokkal intenzívebb élmény, mint amit néhány szelet hús sütése önmagában jelenthet.
Éppen ezért érdemes alaposan megtervezni a partit, melynek első lépése a bevásárlás. Ez ugyan elhanyagolható apróságnak tűnhet, ám a sütés sikere javarészt ezen múlik. Hogy milyen húst, zöldfélét, fűszert, bort és milyen olajat szerzünk be. Fontos, hogy az eredmény finom és laktató legyen, így meleg nyári estéken a legjobb, ha filézett csirke- vagy pulykamellet sütünk (amit néhány órával a sütés előtt fűszeres olajban pácolunk), és rengeteg friss zöldségből készítünk salátát hozzá. Persze, az sem mindegy, kikkel osztjuk meg a vacsorát…
Fokhagymás csirkemell falatkák rozmaringgal
Hozzávalók
A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, bekenjük finomra zúzott fokhagymával, majd megszórjuk rozmaringgal – legjobb, ha friss rozmaringot használunk –, utána az egészet leöntjük olívaolajjal. Legalább fél napig érleljük a hűtőben. Érlelés után serpenyőben, kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hihetetlenül illatosak és zamatosak lesznek a rozmaringtól a falatkák.
Szivárvány saláta jégen
Hozzávalók 4 személyre
Két nagy, egymásba illeszthető üvegtálat használunk. Az egyik aljára jégtörmeléket rakunk, erre kerül a másik üvegtál, amit cikkekre szedett salátalevéllel bélelünk. A többi zöldséget felaprítjuk, óvatosan összevegyítjük, sózzuk, néhány kanál olívaolajjal leöntjük, tálalásig hűtőben tartjuk.
Könnyű rosét kínálunk hozzá.
Fokhagymával tűzdelt pulykamell roston
Hozzávalók 4 személyre
A vékony szeletekre vágott pulykamellet zúzott fokhagymával, sóval ízesített olajfürdőbe tesszük a parti reggelén és a sütésig ott is hagyjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük a fölösleges olajat, szeletekre vágott friss fokhagymával tűzdeljük, majd vasrácson mindkét oldalát pirosra sütjük.
Körete lehet joghurtos uborkasaláta, amelynek elkészítése egyszerű: a megmosott uborkát szeletekre vágjuk, tálalás előtt hűtött joghurttal nyakon öntjük, kicsit összeforgatjuk és kész. Csak akkor adjunk hozzá sót vagy ízesítőt, ha a vendégek igénylik, egyéb esetben a fokhagymás hús íze tökéletesen passzol a kicsit fanyar, de egyébként jellegtelen uborka ízével. Üdítő párosítás!
Félédes vagy száraz fehérbor illik hozzá.