2019. március 24., vasárnap, Gábor, Karina
PDF-verzió

Hírek

Szerkesztői levél

Az első találkozásnál csak félszegen néztem, már-már megilletődve. Végtelenül vonzó volt, de ugyanakkor tartózkodó és hideg. Álldogáltam egy ideig, hogy talán majd valami változik, aztán végül otthagytam. Évek múlva tértem vissza. Akkor nagyon barátságos volt, csillogó és lenyűgöző.

Tovább »

 

Kirándulás az élvezetek birodalmában

Merüljünk el a kelet-afrikai és közép-amerikai aromák élvezetében, használjuk ki a kávézás felhőtlen pillanatait a Tanzarú fogyasztása közben: legyünk könnyedek és gondtalanok! A Nespresso Limited Edition 2010-es Grand Cru kávéja különleges, 4-es intenzitású Arabica kávé.

Tovább »

 

Minden perc számít!

A Magyar Stroke Társaság újra felveszi a küzdelmet az agyi érkatasztrófák terjedése ellen: a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is útnak indítja kampányát a társadalom aktivitásának növelésére.

Tovább »

 

A padlizsánnal az egészségért

A keleti kultúrákban nagy jelentőséget tulajdonítanak a padlizsánnak az egészségmegőrzés, illetve a gyógyászat területén.

Tovább »

Interjú / Sport

Marsi Anikó

Vízparti boldogság

Munka közben érem utol Marsi Anikót, az RTL KLUB törékeny műsorvezetőjét. Bár most kisebbik fiát, az alig egyéves Vincét is magával hozta, nincs szerencsém, nem láthatom a kicsit, hisz mire odaérek, az izgő-mozgó csemetét elviszi az ügyeletes segítség.

Tovább »

 

Amikor mindenki megmozdul:

Családi sportprogramok

Májusban szinte hívogatnak a nap sugarai, s kevés az olyan család, amelynek tagjai szabadidejüket már nem a szabadban, egy parkban, egy tó partján szeretnék eltölteni.

Tovább »

 

Balatoni vitorlázás

Szél és szerelem

Sokan hiszik azt, hogy a vitorlázás csak a tehetős emberek sportja, és hogy egy hétköznapi embernek csupán elérhetetlen álom hajóra szállva elhagyni a kikötőt… Pedig egy néhány napos vitorlázás a Balatonon nem kerül többe, mint egy hétvége valamely közepes árfekvésű wellness szállodában.

Tovább »

 

Aki egyszer horogra akadt

Van, aki a vízi sportok, az úszás, a szörfözés, a csendes vitorlázás miatt rajong a Balatonért, más a természet szépsége, a tó színe és hullámzása, a Balatont ölelő dombok miatt zárja a szívébe.

Tovább »

Egészség

Nyári baleseti kisokos

A nyár tüzes, szikrázóan szép napjaival a szervezet energiaraktárainak feltöltése mellett sajnos önvédelmi rendszerünket is kikapcsolhatja. Összeállításunk néhány gyakori és súlyosabb nyári veszélyforrásra hívja fel a figyelmet.

Tovább »

 

Rémes fájdalmak: a reuma

Amikor hirtelen fellépő, megmagyarázhatatlan fájdalom perzseli fel a végtagokat, s fel alá cikázik a csuklóban, a könyökben, szinte biztos, hogy reumás tünetekről van szó. A betegség világszerte a lakosság körülbelül 1%-át érinti, a nők pedig 2-3-szor gyakrabban érintettek, mint a férfiak.

Tovább »

 

Halálos apróságok

Kullancsveszély

Csak remélhetjük, hogy eleget tudunk a kullancsokról, szaporodásukról, táplálkozási szokásaikról s arról, hogyan védekezhetünk ellenük, hiszen a kullancsok által terjesztett fertőzések okozhatnak életveszélyes megbetegedéseket, akár halált is.

Tovább »

 

Győzzük le az izzadást!

Izzadás, veríték, a test szagos párolgása, amikor patakokban csorog, és amikor idegesítően gyöngyözik... A nyár ismerős és kellemetlen mellékhatásai. Nem feltétlenül kell azonban, hogy így legyen, hiszen számtalan megoldás van a probléma enyhítésére.

Tovább »

Divat / Szépség / Szex

Pin up lányok és örök matrózok

Idén nyáron az örök sláger, a tengerészmintás ruhadarabok mellett a virág- és állatminták is hódítanak. Megmutatjuk, mit mivel érdemes! Tavaly az egyik legnagyobb trend az állatminta volt, s idén ez csak annyiban változott, hogy most a zebra, párduc, leopárd és egyéb állatminták – természetes színüktől eltérően – a szivárvány minden színében pompáznak.

Tovább »

 

Egyszerre természetes és extrém:

Nyári sminkek

Kétféle trend hódít az idei nyáron: a szuper természetes vonulat és a sokkal extrémebb „Lady Gaga-stílus”. Kinek-kinek ízlése és persze az alkalom szerint.

Tovább »

A ragyogó bőr titka

Az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy rátaláljunk arra a diétára, módszerre vagy mozgásformára, amellyel bombaformába hozhatjuk magunkat a bikinis szezon előtt.

Tovább »

 

Hogy csak a szépre emlékezzünk

Szexis nyarak

A nyaralásokon felszabadultabban viselkedünk, és ez így is van jól. Hiszen éppen azért ad ennyi élményt, mert nyitottabbá válhatunk, oldódhatnak görcseink, és az sem baj, sőt, sok esetben egyenesen kívánatos, hogy esetleg új kapcsolatok szülessenek a nyári ég alatt.

Tovább »

Gasztro / Diéta / BiztonságHalban gazdag nyár

Bárhová is veti a vendéget jó szerencséje, az biztos, hogy az utazó szeretné a tájegységre jellemző étkeket, gasztronómiai különlegességeket megkóstolni. S ha már Balaton, akkor a tó édes vizéből fogott halak kihagyhatatlanok...

Tovább »

 

A szupergyors eredményért:

Bogyósgyümölcs-diéta

Ezek a gyümölcsök (például a szeder, szőlő, eper, fekete áfonya, málna) rengeteg olyan vitamint tartalmaznak, amelyre szüksége van az emberi szervezetnek, és ha az ember betartja a diétát, akkor már két hét alatt is hihetetlen változások állhatnak be a test formáiban.

Tovább »

 

Életet ment: 1817

Vadonatúj hajóval őrizhetik életünket, épségünket a Balatoni Vízi rendőrség tagjai: ez év tavaszán végre megérkezett a háromszáz lóerős, nyolc és fél méter hosszú Zodiac motoros hajó.

Tovább »

 

Gondtalan első nyaralás kisbabával

Megszületett, imádjuk, örülünk neki, és most már akkora, hogy boldogan magunkkal vihetjük egy nyaralásra. Miután úgy döntöttünk, hogy gyermekünkkel együtt szeretnénk nyaralni, kérjük ki gyermekorvos, védőnő tanácsát, hogy ezt valóban megtehetjük-e.

Tovább »

ProgramBalatonfüred-Tihany, június 9–13.

Balaton Bike Fest

Ilyen még nem volt! Most először rendezik meg a térség legnagyobb, európai szintű kerékpáros fesztiválját, a Balaton Bike Festet!

Tovább »

 

Balaton régió, május 7–16.

Balaton7 Fesztivál

Május 7. és 16. között idén is számos színes programmal és több mint 100 kedvezményes szállásajánlattal vár minden kedves látogatót a Balaton régió.

Tovább »

 

Programajánló